Slapen is bijna overal goed voor!

Geplaatst in: Stress en Burnout | 0

 

Je ziet er gewoon beter uit als je voldoende slaapt. You Look "Better"!

Hoeveel slaap jij? Iedereen heeft slaap nodig. Je moet slapen om gezond te blijven. Slaap jij voldoende of wordt je moe en futloos wakker? Heb je eerst een paar koppen koffie nodig? Voldoende slapen is goed voor je lichaam en je geest. ’s Nachts verwerken je hersenen alle informatie, prikkels en emoties, die gedurende de dag binnengekomen zijn. Alle cellen in je lichaam en hersenen herstellen zich tijdens je slaap. Wat betreft je huid heeft voldoende slapen de volgende voordelen.

Herstel van je huid Je huid heeft slaap nodig om te herstellen van de schade, die het oploopt gedurende de dag. Denk aan vervuiling door de luchtkwaliteit buiten en binnenshuis. Je komt in aanraking met winkelwagentjes, deurposten, geld. Je handen worden vies en misschien eet je niet altijd gezond. Genoeg slapen en ook een dutje of powernap werken mee aan het herstel van je huid. Na een dutje zie je er vaak fris en rozig uit.

Minder puistjes. Als je voldoende slaapt ziet je huid er frisser uit. Door te weinig slaap ben je vaak vermoeider, heb je meer last van stress en eet je ongezonder. Hierdoor kun je puistjes, vlekjes en mee-eters krijgen. Zelfs volwassenen. Uit een recente studie blijkt, dat studenten meer “breakouts” hadden, tijdens de examentijd door de stress, die daarmee gepaard gaat.

Heldere ogen Je krijgt heldere, sprankelende ogen zonder donkere kringen of wallen eronder. Donkere kringen onder de ogen kunnen erfelijk zijn. Maar door vermoeidheid en gebrek aan slaap gaan ze er nog donkerder uitzien. Dus slapen! Met een goede camouflagestift of concealer kun je ze aardig weg werken. Vraag het je schoonheidsspecialiste.

Een egale teint Onvoldoende slaap, lekker doorfeesten of laat naar bed maakt je huid bleek en/of vlekkerig. Slaap bevordert een gezonde bloedtoevoer naar je huid. Dus na het feesten weer zorgen voor voldoende slaap. Als je wakker wordt met een vlekkerige huid camoufleer het dan met transparante poeder (of groen-getint poeder voor de rode vlekjes.

Wallen Als je wakker wordt met gezwollen ogen? Hoe zit dat? Vocht verzamelt zich rond en onder je ogen. Als je zonder kussen slaapt of als je hoofd ligt plat op het bed, dan verzamelt het vocht zich onder je ogen. Oplossing: Ga met je hoofd hoger liggen, dan je hart. Dat voorkomt de vochtophoping door een betere circulatie. Wordt je wakker met wallen onder je ogen, dan helpt een koud doekje of compresjes met bijvoorbeeld kamillethee gedurende een minuut of twee goed.

Sla het zout over! Als je een nachtbraker bent en ’s nachts op zoek gaat naar een snack. Neem dan wat fruit. Door zoute snacks en kaas kun je ’s ochtends een opgezwollen gezicht hebben. Zout houdt vocht vast in je lichaam en dat zie en merk je direct aan je wallen. Wallen kunnen trouwens ook te maken hebben met nierproblemen.

Neem water in plaats van een nachtmutsje Een lekker glas wijn maakt je meer ontspannen. Maar neem het niet te laat op de avond. Alcohol (veel) droogt de huid uit en maakt ook je poriën groter en meer zichtbaar de volgende dag. Ga gedurende de avond over op water of kruidenthee. Ontspant ook.

Last van Slaapproblemen? Heb je last van slaapproblemen. Probeer dan de oorzaak te vinden. Een van de beste manieren om jezelf te laten inslapen: neem voor het slapen gaan een ​​warm bad of douche. Dit om je lichaamstemperatuur een beetje te verhogen. Je hebt de neiging je slaperig te voelen wanneer je lichaamstemperatuur daalt, net als na een bad. Kijk minstens een uur voor je gaat slapen geen televisie meer. Leg ook je tablet of mobiel weg en zet ze op stil. Zorg, dat je een frisse en rustige slaapkamer hebt (ook zonder televisie op de standby stand), waar het goed donker is. Dit in verband met je biologische klok.

Slaapmiddelen Pas op met het gebruik van reguliere slaapmiddelen. Deze zijn erg verslavend. En er zijn goede alternatieven voor in combinatie met een goede slaaproutine.

Heb je vragen over slapen? Slecht slapen, gezond slapen, beter slapen. Het maakt niet uit. Laat hieronder een reactie achter.

Ook kun je een afspraak maken voor een gratis Health Check in de nieuwe praktijkruimte van Praktijk Aafke Dijkstra aan de Thorbeckelaan nr. 2 in Gouda.

Je kunt een afspraak boeken via http://azenda.com/praktijkaafkedijkstra-gouda

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *